De dansgarde van de Erwtenschieters

De dansgarde van Carnavalsvereniging de Erwtenschieters is een sportvereniging die kinderen de gelegenheid biedt om tegen een laag tarief te sporten. Dansen bij de dansmariekes is dus niet zomaar dansen, maar echt een sportieve prestatie!

Het hele jaar door wordt er wekelijks getraind door twee trainers die ruime ervaring hebben. Zij leren de dansmariekes niet alleen hoe zij moeten dansen, maar ook goed naar de muziek te luisteren en met elkaar samen te werken om tot een mooi optreden te komen en een gezellige groep te vormen.

Elke groep dansmariekes leert twee dansen per seizoen. De bekendste daarvan is de ‘gardedans’. Tijdens deze dans dragen de dansmariekes de traditionele pakjes en laarzen. De muziek bij deze dans is snel en ritmisch.
De tweede dans is de ‘showdans’. Elk jaar wordt er een ander thema gekozen waarbij de dansmariekes dansen met bijpassende muziek en kleding. In het verleden zijn de dansmariekes bijvoorbeeld al verschenen als Spaanse danseressen, pierrots en stewardessen.

De kinderen en jongeren die dansen bij onze vereniging zijn ingedeeld in verschillende groepen. De groep waarin een nieuwe dansmarieke wordt ingedeeld is afhankelijk van onder andere leeftijd en ervaring.
Op dit moment zijn er twee groepen dansmariekes: ‘ de Doperwten’ en ‘de Erwtenladies’. 

De Doperwten is de jongste groep. Hierin dansen veelal jonge kinderen die nog weinig ervaring hebben. Bij de Erwtenladies dansen onze oudere dansmariekes. Dit zijn veelal meiden die al meer ervaring hebben en al op een hoger niveau kunnen dansen.

Dansen bij de dansmariekes is geschikt voor jongens en meisjes vanaf 5 jaar die in een groep plezier willen beleven aan muziek en bewegen.