Feesten van C.V. de Erwtenschieters

 

Prinsenbal

Op ons Prinsenbal wordt jaarlijks de nieuwe Prins(es) onthuld. Tot op dat moment is de identiteit van de nieuwe Hoogheid een groot geheim. Vooraf wordt er dan ook vaak al gespeculeerd wie er het komende seizoen voorop zal lopen in de polonaise. Het Prinsenbal vindt traditioneel plaatst rond 11 november.

 

Kleintje Carnaval

Wat ooit begon als een voorproefje op het groot carnaval van de Erwtenschieters heeft zich inmiddels ontpopt tot hét carnavalsfeest van het jaar in Bussum. Het kleintje carnaval vindt enkele weken voor het Groot carnaval plaats en trekt bezoekers uit Gooise Meren en ver daarbuiten. Echte carnavalskrakers en een goede kapel mogen deze middag niet ontbreken. Een echte aanrader voor wie de sfeer van het Zuiden wil proeven in Bussum! Vrij entree.

 

De optocht

Elk jaar werken onze leden in het grootste geheim aan een prachtige wagen voor de optocht. Ieder jaar wordt de wagen opnieuw gebouwd en aangekleed in een thema. Onze loopgroep past zich elk jaar weer aan dit thema aan door geweldige kostuums mee te lopen.
De optocht vind sinds enkele jaren alleen nog plaats in Naarden en wordt afgesloten met de traditionele sleuteloverdracht door de burgemeester van Gooise Meren.

 

Groot Carnaval

Op de zaterdag avond van het carnavalsweekend vieren de Erwtenschieters natuurlijk Carnaval in Bussum! Iedereen is deze avond welkom om te komen feesten. En als we zeggen iedereen, dan bedoelen we iedereen. Er is geen verplichting tot verkleden, geen thema en ook geen minimale leeftijd.
De muziekkeuze voor deze avond is zeer gevarieerd en wordt mede bepaald door het publiek. Onze DJ draait graag een carnavalskraker, maar ook foute muziek, grote hits en verzoeknummers komen voorbij. Als klap op de vuurpijl nodigen wij elk jaar een zanger uit die ons Groot Carnaval ombouwd tot een echte knalfuif!

 

Kindercarnaval en Open Huis

Op de zondag na Groot Carnaval zijn we nog niet klaar met feesten. Deze middag is iedereen welkom op ons Open Huis. Aan het begin van de middag verzorgen wij altijd een leuke act of activiteit voor de kinderen waardoor ook zij het gegarandeerd naar hun zin hebben.
Een kaartje kopen is deze middag niet nodig.

 

Groene dinsdag

Op de dinsdag van het carnaval organiseren de Erwtenschieters elk jaar een ludieke actie. Vaak wordt een thema uit de Bussumse actualiteit of Bussumse politiek op de hak genomen.
Dinsdagavond krijgen de leden tijdens een gezellige borrel de gelegenheid om een dankwoordje uit te spreken. Omdat iedereen het woord kan en mag nemen verloopt deze avond elk jaar weer anders.

 

Haringhappen

Op de woensdag na het carnaval sluiten de Erwtenschieters af met het traditionele haringhappen. Het ‘Haringhappen’ is de perfecte afsluiter van het carnaval. Goed tegen de kater en het oppeppen van de stembanden!
Met een toegangskaart kunt u onbeperkt haring happen, een broodje eten en zijn de drankjes vrij verkrijgbaar aan de bar. De kaarten zijn vooraf verkrijgbaar bij de Grote Haring Baas. De verkoop van de kaarten start rond ‘Kleintje Carnaval’.

 

Locaties en tijden kunt u vinden in de agenda.